Slide background

ook interesse in ons

Baarn

Huis?

Toetredingsprocedure
het BaarnHuis

Stichting BaarnHuis is een ouderinitiatief met als doel om in Baarn een kleinschalig wooninitiatief te realiseren waar jongeren met een verstandelijke beperking een eigen thuis in een gezamenlijk huis krijgen. Ruimte voor privacy en tijd voor zichzelf, ouders en familie dichtbij en 24/7 professionele ondersteuning. Ieder mens is uniek en heeft zijn eigen kwaliteiten, uitgaan van wat je wél kunt.
De intentie is om een woongroep te zijn waar sociaal contact en verbinding op een ‘huiselijke’ manier vorm krijgt.
1. Check bewonersprofiel

Voor potentiële bewoners is de eerste stap het bewonersprofiel door te nemen.Lees meer  
2. Vul algemene vragenlijst in

Vervolgens kunt u de algemene vragenlijst van de stichting invullen.
Lees meer  
3. Oudergesprek met bestuur

Daarna volgt een oudergesprek met het bestuur van stichting BaarnHuis.
Lees meer  
4. Professionele screening

Als dit gesprek van beide kanten goed bevalt, volgt een professionele screening door nader te bepalen...Lees meer  

FAQ
Zie hier een greep uit onze meest gestelde vragen.

Voor wie is de woongroep bedoeld?
Voor jong volwassenen met een licht verstandelijke beperking met enige mate van zelfstandigheid. Er is een PGB en een indicatie...
Hoe ziet het appartement eruit?
Ons uitgangspunt eigen Voordeur woonunits met een oppervlakte tenminste van 50m2 met eigen keukenblok, natte ruimte, aparte slaapkamer en woonruimte.
Waarom een ouderinitiatief
Deze woonvorm heeft belangrijke voordelen, zoals privacy. In alle rust kan visite of een logé worden ontvangen. De jongere kan lekker uitslapen in het weekend...
Moeten ouders zelf meehelpen in de zorg?
Nee, dat is zeker niet de bedoeling. Er is professionele begeleiding gedurende de tijden dat de bewoners thuis zijn. We streven naar...

als partner in zorg

Ouders willen hun kinderen graag voor lange tijd een veilig thuis bieden. Een fijne huiselijke woonplek, midden in de samenleving, opgezet vanuit eigen regie van bewoners en hun familie. Het opzetten van een particulier ouderinitiatief biedt ouders de kans om zelfstandige kleinschalige woonvormen op te richten en daarbij gebruik te maken van de zorg en expertise van een grote aanbieder op de achtergrond.

Vaak richten de ouders bij de start een stichting op om samen een geclusterde woonvorm te realiseren; meestal in samenwerking met een wooncorporatie. De stichting maakt met een zorgaanbieder afspraken over de zorg- en dienstverlening en koopt dit in op basis van het Persoonsgebonden Budget (PGB).

Kenmerkend voor de kleinschalige initiatieven is dat ouders, verwanten en toekomstige bewoners een nadrukkelijke rol spelen. Er is een hoge mate van eigen regie bij het tot stand komen van de woonvorm. De wooninitiatieven vinden het vaak heel belangrijk dat de bewoners optimaal deelnemen aan de samenleving. Er is sprake van een goed samenspel van bestuur, bewoners, verwanten, vrijwilligers en Amerpoort.

Vrijwilliger
in het BaarnHuis

Je wilt als vrijwilliger aan de slag bij het BaarnHuis. Daar zijn wij erg blij mee. Want wij kunnen je hulp goed gebruiken. Hieronder tref je een aantal praktische punten en spelregels aan hoe we met elkaar zullen samenwerken.
Wat ben jij voor een BaarnHuis vrijwilliger?
01
Bijvoorbeeld een vrijwilliger die meegaat met uitjes of een dagtrip met een paar bewoners uit het BaarnHuis.
02
Of als je sportief bent aangelegd kun je met een aantal bewoners fietsen of iets anders sportiefs doen.
03
Voor de creatieve vrijwilliger is er van alles te bedenken. Knutselen met een paar gezellige meiden, muziek maken met een stel ruige rockers, schilderen of boetseren op een rustige middag, enz.
04
En wat dacht je van een bioscoopje pikken met een of meerdere bewoners.
05
Een vrijwilliger met een koksmuts valt ook erg in de smaak. Voor een klein gezelschap helpen koken in een appartement of een thema kookles in overleg met de begeleiding.
06
Steek je liever buiten de handen uit de mouwen? Dat kan ook. Voor je groene vingers is er heel veel te doen, van een strakke grasmat tot een bloeiende border.
07
Of gewoon gezellig met een bewoner een puzzeltje leggen of een stukje wandelen.
08
Als je goed bent met de sociale media kun je BaarnHuis een gezicht geven op die sociale media en af en toe een stukje voor de krant schrijven.
Wat voor vrijwilliger ben jij?
Waarschijnlijk weet je zelf al wat voor een vrijwilliger je wilt zijn voor het BaarnHuis of kun je je vinden in een van de bovenstaande mogelijkheden. Affiniteit en een positieve houding met de doelgroep, de bewoners van BaarnHuis, zijn ‘t belangrijkste. Veel vaardigheden zijn aan te leren. Het is voor alle partijen erg prettig dat je je wat langer wil verbinden aan onze jongeren. Het bekende vertrouwde gezicht is voor onze jonge mensen van het BaarnHuis van belang en ook voor jou is dat veel leuker.

Nu aan de slag voor later

Stuur een mail naar stichtingbaarnhuis@gmail.com en meld je aan. Vertel alvast een beetje over jezelf en wat je het liefste wil gaan doen. Wij nemen dan contact met je op om nader kennis te maken.

Volg ons

Neem contact op

Postadres: Parkstraat 28 3743 EE Baarn
Email: stichtingbaarnhuis@gmail.com
Algemeen tel: +31(0)6 20 94 12 84
Telefoon 1: +31(0)6 30 00 23 26 (Gill Pinchetti)
Telefoon 2: +31(0)6 50 26 33 02 (Bart Sonnenberg)
IBAN: NL39RABO0355174359 t.n.v. Stichting BaarnHuis
KvK: 70910634
RSIN: 858507353