Sponsors

Onze vrienden, donateurs en leden van de club van 100

ANBI

Met een periodieke schenking zijn donaties – groot en klein – fiscaal aftrekbaar. Zonder rompslomp bij de notaris.

Donaties die je periodiek doet aan onze stichting komen in aanmerking voor belastingaftrek. Zo'n periodieke schenking moet dan wel een looptijd hebben van minimaal vijf jaar en worden vastgelegd in een schriftelijke overeenkomst. Hoe hoog de belastingaftrek is, hangt af van je inkomen en leeftijd. Bereken hier het belastingvoordeel in jouw situatie.

Voor een duidelijke uitleg en om uit te rekenen wat dan uw voordeel is, maak dan gebruik van onze ANBI gift rekenmodule: https://www.anbigift.nl/baarnhuis/

Wat is periodiek schenken?

Een periodieke schenking/gift is een structurele gift aan een goed doel (ANBI) die schriftelijk is vastgelegd in een schenkingsovereenkomst. De looptijd van deze overeenkomst is minimaal vijf jaar.

U dient tenminste 1 x per jaar een vast bedrag te schenken. U mag zelf bepalen of u dat jaarbedrag opsplitst in meerdere bedragen, en bijvoorbeeld elke maand een deel van het jaarlijkse bedrag aan een ANBI betaalt, of dat u het jaarlijkse bedrag in een keer betaalt.

Wat zijn de voordelen voor mij van periodiek schenken?

Het grote voordeel voor u is dat uw gift volledig aftrekbaar is van uw belastbaar inkomen en u dus een deel van uw gift terugontvangt van de Belastingdienst.

Door de schenking schriftelijk vast te leggen, kunt u dus:

  • een groot deel van uw schenking terugkrijgen
  • meer schenken zonder dat het u meer kost.

Het belastingvoordeel is afhankelijk van uw inkomen, het inkomen van uw fiscale partner en de leeftijd van u beiden.

Voorbeeld: je doet een donatie van 25 euro per maand, dus in totaal 300 euro per jaar. Bij je aangifte inkomstenbelasting mag je dit hele bedrag aftrekken, bij een belastingtarief van (stel) 37% krijg je 112 euro terug van de belastingdienst, dus kost het je netto, 188 euro.

Of je schenkt je belastingvoordeel mee waardoor je ons een donatie doet van 300+112 = totaal 479 euro. Over die 112 euro is nogmaals 67 euro belastingvoordeel te ontvangen dus je doneert 300 euro + 112 + 67 euro = 479 euro wat je netto dan dus 300 euro kost.

Bij een belastingtarief van 50% kost het je netto slechts 162 euro maar als je het voordeel mee schenkt, maakt de belastingdienst er 256 euro voordeel van en is je donatie aan ons dan dus 556 euro bij een inleg van 300 euro!

Periodiek schenken - tenminste vijf jaar achtereen eenzelfde bedrag - is beduidend aantrekkelijker dan eenmalig schenken omdat het volledige bedrag aftrekbaar is zonder drempel !

Hoe regel ik een periodieke schenking aan Stichting BaarnHuis?

Wilt u een bestaande donatie omzetten of wilt u direct een goed doel steunen met een periodieke schenking dan heeft u een schenkingsovereenkomst nodig. Deze kunt u downloaden door op het formulier hieronder te klikken.

pdf logo Formulier: 

Overeenkomst periodieke gift Bedrijven

Overeenkomst periodieke gift particulier

Indien gewenst vullen wij het formulier voor u in! Dan hoeft u alleen nog maar te tekenen.

Ons banknummer is: IBAN: NL39 RABO 0355174359 

t.n.v. Stichting BaarnHuis.

 

Graag exemplaar  volledig invullen, ondertekenen en opsturen naar:

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

of opsturen naar:

Stichting BaarnHuis
p/a Klaproos 3
3755HW Eemnes

U ontvangt hierna uw exemplaar retour met een handtekening van ons.

Meer informatie nodig? Of geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op of kijk op de website van de belastingdienst: www.belastingdienst.nl

Extra informatie

 

 

Volg ons

Neem contact op

Postadres: Parkstraat 28 3743 EE Baarn
Email: stichtingbaarnhuis@gmail.com
Algemeen tel: +31(0)6 20 94 12 84
Telefoon 1: +31(0)6 30 00 23 26 (Gill Pinchetti)
Telefoon 2: +31(0)6 50 26 33 02 (Bart Sonnenberg)
IBAN: NL39RABO0355174359 t.n.v. Stichting BaarnHuis
KvK: 70910634
RSIN: 858507353